"Enterrement à Ornans" (Κηδεία στην Ορνάν)

αισχύλου-ορέστεια

''...Τι έγινε μετά δεν είδα, μα κι αν το είδα δεν το λέω. Αυτό που θα συμβεί όταν συμβεί,θα το γνωρίσεις...μην κλάψεις απο πριν για κάτι που δεν ξέρεις, με το ξημέρωμα θα ρθεί το μέλλον μην φοβάσαι, και όλα θα γίνουν τότε και θα τα μάθεις όλα..'' Aισχύλος-Ορέστεια

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

3ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ

Είσοδος Ελεύθερη
Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012, 12:00
ΣΤΑΔΙΟΥ 24   ΑΘΗΝΑ
Η Κοινωνία των (δε)κάτων και ο IANOS σας προσκαλούν στην Συνέντευξη Τύπου για το 3ο  ΔΙΕΘΝΕΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΝΟΥ που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην Τήνο.
Επτά από τους 19 συμμετέχοντες συγγραφείς θα είναι στον ΙΑΝΟ για να μας μιλήσουν για τη συμμετοχή τους.
Είσοδος Ελεύθερη
Η οικονομική κρίση δεν προδιαγράφει μια ομαλή πορεία προς το μέλλον. Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε ο πολιτισμός καλείται να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Η λογοτεχνία μάς δίνει δύναμη να αντέχουμε όσα τρέχουν γύρω μας. Το βιβλίο είναι η απάντηση στη βαρβαρότητα και μας ανοίγει μια διέξοδο, μας οδηγεί σε πιθανότητες έξω από την καθημερινότητα!
Σε εποχές κρίσης όπως η σημερινή, ο πολιτισμός είναι ζωτικός παράγοντας για την κοινωνική συνοχή. Η Ιστορία μιας χώρας γράφεται μέσω της Λογοτεχνίας της και το 1ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου τον Ιούλιο του 2010 έθεσε τις βάσεις για την σύνθεση μιας πολυεθνικής λογοτεχνικής γιορτής, με απώτερο σκοπό και μακροπρόθεσμο στόχο να καταστεί η Ελλάδα, και συνεπακόλουθα η Τήνος, τόπος και προορισμός πνευματικού / καλλιτεχνικού τουρισμού.
Η Κοινωνία των (δε)κάτων, στο πλαίσιο των σκοπών της που συνίστανται στη σύσφιξη των πολιτιστικών σχέσεων της παγκόσμιας κοινότητας των συγγραφέων, διοργανώνει από 26 έως 28 Ιουλίου 2012, το 3ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου. Συμμετέχουν 19 συγγραφείς και ποιητές από 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, οι οποίοι διαβάζουν στη γλώσσα τους. Οι μεταφράσεις των κειμένων θα είναι διαθέσιμες στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
 Η πραγματοποίηση του Φεστιβάλ έχει ιδιαίτερη αξία, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά γενικότερα σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί έναυσμα για τη διεθνή προβολή της Ελλάδας και την περαιτέρω πολιτιστική και τουριστική της ανάπτυξη.
Αντικείμενο του φεστιβάλ είναι η λογοτεχνία, με εισηγήσεις, αναγνώσεις, απαγγελίες, συνάντηση του κοινού με τους συγγραφείς, σε συνδυασμό με στοιχεία του τοπικού χαρακτήρα του νησιού, όπως μουσική και χορευτικά συγκροτήματα της Τήνου. Τζαζ ήχοι, ελληνική μουσική από σχήματα του νησιού και παραδοσιακοί χοροί θα πλαισιώσουν τις ποιητικές αναγνώσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 8.30 μ.μ. και θα πραγματοποιηθούν στη Χώρα (Πέμπτη 26 Ιουλίου), στον Βώλακα (Παρασκευή 27 Ιουλίου) και στον Πύργο (Σάββατο 28 Ιουλίου)
Στη διοργάνωση εμπλέκονται o Δήμος Τήνου, το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. www.tinoslitfestival.com
Οι 19 συμμετέχοντες:
Πολ Βαντζελίστι (ΗΠΑ)
Νικολά Βερντάν (Ελβετία)
Ιρίνα Ρίνα Βίκιρτσακ (Ουκρανία)
Γιάννης Ευσταθιάδης (Ελλάδα)                                
Ιωάννα Καρυστιάνη (Ελλάδα)
Κώστας Κατσουλάρης (Ελλάδα)
Φρανσίς Κομπ (Γαλλία)
Μαράμ αλ Μασρί (Συρία)
Κώστας Μουρσελάς (Ελλάδα)
Σάουκι Μπεζίε (Λίβανος)
Ευτυχία Παναγιώτου (Κύπρος)
Μάρκο Πογκασάρ (Κροατία)
Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Ελλάδα)
Ρίφαατ Σαλάμ (Αίγυπτος)
Αμάλ αλ Τζουμπούρι (Ιράκ)
Ρομέο Τσολάκου (Αλβανία)
Νάταλι Χαντάλ (Παλαιστίνη)
Μπενσαλέμ Χιμίς (Μαρόκο)  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.